1η Πολυθεματική Φοιτητική Ημερίδα

Οι φοιτητές του Tμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για πρώτη φορά έδωσαν ηχηρό επιστημονικό παρόν στην 1η Πολυθεματική Φοιτητική Ημερίδα του Τμήματος Εργοθεραπείας: «Η Εργοθεραπευτική Επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών» την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στο συνεδριακό κέντρο «Περικλής Ν. Λύτρας» της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω.

Η ημερίδα στόχευε στην ανάδειξη της επιστημονικής ταυτότητας των φοιτητών της Εργοθεραπείας, στην προώθηση της γνώσης της επιστήμης της Εργοθεραπείας, στη διάχυση της πληροφορίας και στην επικοινωνία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου, με πρωταρχικό μέλημα την ανάδειξη της επικαιροποιημένης επιστημονικής γνώσης.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας, αφορούσαν επιστημονικά πεδία εξακτίνωσης της επιστήμης της Εργοθεραπείας, όπως την εφαρμογή σύγχρονων εργοθεραπευτικών προσεγγίσεων, τη διαχείριση των νέων προκλήσεων στο επάγγελμα του εργοθεραπευτή, και τις εργοθεραπευτικές προσεγγίσεις στην οξεία, υποξεία και χρόνια φάση σε άτομα όλου του ηλικιακού φάσματος, μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

 

Εκτός από τις ακαδημαϊκές συνεδρίες, το πρόγραμμα περιελάμβανε συζητήσεις σε πάνελ και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φοιτητών. Οι εργασίες της Ημερίδας στόχευαν μεταξύ άλλων, στην προώθηση της εξωστρέφειας του Τμήματος Εργοθεραπείας, μέσα από την ανάδειξη της συνεργασίας του με το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είχε παράλληλα εκπροσώπηση τόσο σε ακαδημαϊκό όσο σε φοιτητικό επίπεδο.

 

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Εργοθεραπείας, καθώς και σημαντικός αριθμός επαγγελματιών υγείας από συναφή επιστημονικά πεδία, με τις συμμετοχές να υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών και να πλησιάζουν τα 400 άτομα με δια ζώσης παρακολούθηση.

                             

Οι Φοιτητές και οι Φοιτήτριες, που πολλοί από αυτούς παράλληλα προσφέρθηκαν να είναι οι Εθελοντές και Εθελόντριες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους συνέβαλαν στην οργάνωση και υποστήριξαν την Ημερίδα μέσα σε ένα θερμό ακαδημαϊκό κλίμα, καθώς επίσης καθοδήγησαν και εξυπηρέτησαν το ακροατήριο, μετουσιώνοντας την 1η  Πολυθεματική Φοιτητική επιστημονική ημερίδα σε θερμοκοιτίδα ιδεών, επικοινωνίας, εξωστρέφειας και νεωτερισμών.

                      

Η λήξη της Ημερίδας, σηματοδοτήθηκε από την απονομή βραβείων σε διακεκριμένες ομιλίες των φοιτητών, με στόχο την ενίσχυση και επιβράβευση της επιστημονικής τους προσπάθειας. Σημαντική επίσης ήταν η προώθηση της ημερίδας μέσα από πανελλήνιους και τοπικούς φορείς ΜΜΕ, καθώς και η προβολή της στον τύπο και το διαδίκτυο, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητά της, αλλά και την αναγκαιότητα αντίστοιχων ακαδημαϊκών δράσεων.

     

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος Εργοθεραπείας, το σώμα των Φοιτητών, η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, με χαρά και συγκίνηση αποστέλλουν με το παρόν δελτίο τύπου ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους συμμετέχοντες και τους συμβαλλόμενους για την πραγματοποίηση της Ημερίδας, με την υπόσχεση μιας επόμενης επιστημονικής διοργάνωσης του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

                                             

 

Εκ μέρους της Επιστημονικής και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος Εργοθεραπείας

Ουζούνη Χριστίνα

Καθηγήτρια