Η συμμετοχή του Τμήματος στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 6ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

Σημαντική η παρουσία του Τμήματος Εργοθεραπείας του ΠαΔΑ, με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Τμήματος και Υποψηφίων Διδακτόρων, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 6ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη, από 13-16 Φεβρουαρίου 2025.

Θερμά ευχαριστήρια στην Πρόεδρο της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής , Ομότιμης Καθηγήτριας Νευρολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κ Μάγδας Τσολάκη, για την πρόσκληση να συμμετέχει το Τμήμα μας στο Συνέδριο.

 Η Εργοθεραπεία ως επάγγελμα υγείας, συμβάλλει καθοριστικά στη διαχείριση ατόμων με άνοια, στην υποστήριξης των περιθαλπόντων τους,  στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας, τομείς που παρουσιάστηκαν μέσω των ομιλιών και των αναρτημένων παρουσιάσεων του Τμήματος μας.

Για τα συμπεράσματα μελέτης που έγινε σε Έλληνες οδηγούς με ήπια νοητική έκπτωση ή νόσο Αλτσχάιμερ, και η οποία παρουσιάστηκε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer στη Θεσσαλονίκη, μιλά η Επίκουρη καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Εργοθεραπείας στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ιωάννα Γιαννούλα Κατσούρη.
Σε συνέντευξη της στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» αναφέρει ότι οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με αυτά τα προβλήματα, αλλάζουν οδηγικές συπεριφορές και αποφεύγουν τα δύσκολα κομμάτια της οδήγησης, όπως πχ να οδηγούν νύχτα, σε αυτοκινητόδρομους, ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το ενδιαφέρον στοιχείο στην μελέτη, σύμφωνα με την καθηγήτρια, είναι ότι δεν αναφέρθηκαν ατυχήματα από άτομα με άνοια, «γιατί φαίνεται ότι η οικογένεια και οι συμβουλές των γιατρών παίζουν καθοριστικό ρόλο».
 
 
Η συνέντευξη της Προέδρου του Τμήματος με τα αποτελέσματα της μελέτης και στο Ιατροnet